Bilbörsen i Linköping förvärvar TB Bil med anläggningar i Norrköping och Nyköping!

Bilbörsen med ägare Max Hansson förvärvar branschkollegan TB Bil från Mattias Berglund och Philip Berglund.
Båda aktörer är sedan länge framgångsrikt verksamma som auktoriserade återförsäljare för KIA och Subaru. TB Bil är även återförsäljare för IVECO transportbilar, samt Bürstner och Sun Living husbilar.

”Vi på Bilbörsen är entusiastiska och mycket glada över den här möjligheten. Mattias Berglund med medarbetare har arbetat upp en fin verksamhet i TB Bil, något vi vill förvalta och bygga vidare.
Nu ser vi fram emot att presentera oss i Norrköping och Nyköping så som våra kunder i Linköping känner oss sedan över tjugofem år” – säger Max Hansson, VD och ägare till Bilbörsen i Linköping AB. ”Bilbörsen är i kraftig tillväxt, särskilt under de senaste åren. Med ett framgångsrikt modellprogram, som uppmärksammas för att ligga i teknisk framkant, och en ny anläggning har vår försäljning fullkomligt exploderat. Genom förvärvet av TB Bil – samtidigt som vi öppnar vår andra anläggning i Linköping – når vi en bra närvaro i Östergötland och en första introduktion i Södermanland”, avslutar Max Hansson.

”Det känns bra och tillfredsställande att sälja TB Bil till Bilbörsen och Max Hansson”, säger Mattias Berglund. ”Vi har lång gemensam historik som återförsäljare för samma märken. Bilbörsens välgrundade goda rykte gör mig trygg i att det vi åstadkommit med TB Bil sedan 1993 kommer förvaltas på bästa sätt i framtiden”.

TB Bils anläggningar i Norrköping och Nyköping kommer att drivas under varumärket Bilbörsen. Det innebär fyra anläggningar för Bilbörsen med 100 anställda och en samlad omsättning om 1 200 MSEK.

Tillträde inväntar godkännande från Konkurrensverket.

Fler artiklar från Bilbörsen

Från och med våren 2023 kommer Linköpings Arena heta Bilbörsen Arena!
Den 22 maj slår vi upp dörrarna till ytterligare en anläggning.